Cicloturisme a Mallorca

Cicloturisme

Mallorca, Paradís Cliclista

Mallorca, amb 2.071 km de carreteres i camins locals, s’ha convertit en una destinació de referència per als amants d’aquesta pràctica esportiva. L’orografia variada, el clima mediterrani agradable i tota una infraestructura creada per satisfer la demanda del ciclista, fan que aquesta illa sigui considerada el paradís dels ciclistes.
No només això, Mallorca és una illa amb una tradició ciclista llarga. Mostra d’això és la gran afició que hi ha entre la població de l’illa, la gran quantitat de voltadores i velòdroms que es van construir a començaments del segle xx i els nombrosos esportistes d’elit que aquesta terra ha donat, com els internacionalment coneguts Joan Llaneras i Guillem Timoner.


L’activitat es pot practicar tot l’any, d’octubre a maig és l’època més recomanable. Al desembre és habitual veure per les carreteres de l’illa els principals equips professionals del món, que es concentren a Mallorca per entrenar i preparar la temporada ciclista. La primera cita al calendari esportiu és la Mallorca Challenge, gran esdeveniment on participen ciclistes d’elit  i que sol tenir lloc a finals de gener.
Equips amateurs i aficionats trien Mallorca no només per la bellesa i les condicions ideals per a la pràctica ciclista, sinó també per l’oferta turística. Més de 120 hotels estan especialitzats en ciclisme i inclouen serveis de lloguer i reparació de bicicletes, menús adaptats, servei de massatges, etc., fent que Mallorca sigui un lloc únic per a la pràctica del ciclisme.

PLA DE VIES CICLISTES I RUTES

Com a instrument per millorar l’experiència ciclista, s’ha elaborat el Pla de Vies Ciclistes que classifica carreteres i camins en vies no recomanades, vies aptes i vies preferents, segons el grau de seguretat i trànsit.

A partir d’aquesta divisió, s’han elaborat una sèrie de rutes amb diferents graus de dificultat, quant a la distància i desnivell del recorregut. S’agrupen en quatre àrees diferents i constitueixen una xarxa homogènia que inclou la totalitat de l’illa. Les setze rutes proposades tenen una longitud total de 1.732 km i connecten els principals nuclis de població i punts d’interès de Mallorca, com són els pobles, els fars, les ermites i el gran sistema muntanyós que és la serra de Tramuntana. Aquestes rutes disposen d’una senyalització específica i es poden anar combinant segons l’interès de cada ciclista.

Icône de Filtres Filtres

Icône de Filtres

Emplacement

Modifier