Transport public: Bus, train et métro

Bus

Hi ha línies regulars d'autobusos amb destinació als pobles de Mallorca i els autobusos metropolitans arriben a qualsevol racó de la ciutat de Palma.

TIB

Hi ha línies regulars d'autobusos amb destinació als pobles de Mallorca, operades per companyies privades. Aquests autocars que connecten amb aquests punts són distingibles pels colors vermell i groc. Totes les línies operen des de l'estació intermodal (bus, tren i metro) a la plaça d’Espanya, de Palma.

EMT

Els autobusos metropolitans arriben a qualsevol racó de la ciutat de Palma. Les línies d'autobusos interurbans són operades per l'empresa de titularitat municipal Empresa Municipal de Transports (EMT). La flota actual compta amb una combinació de motor híbrid dièsel-elèctric, que permet un menor consum de combustible i una disminució del soroll en el centre de la ciutat. A més, disposen de rampa per a persones amb mobilitat reduïda, així com un servei de veu que anuncia les aturades i la destinació. Els autobusos són identificables pels seus colors blau i gris, fan les rutes que uneixen el centre de la ciutat amb els barris, a més de diverses línies perifèriques o de circumval·lació.

Metro

Metro de Palma

El 25 d'abril de 2007 va entrar en servei la primera línia del metro de Palma (L1) que uneix la plaça d'Espanya amb el campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB), passant pel barri de Son Oliva, el Polígon de Son Castelló i el nucli metropolità de Son Sardina.

Palma disposa de dues estacions de ferrocarril operades per dues companyies diferents, ambdues situades a la plaça d’Espanya, l'estació intermodal i l'estació del tren de Sóller.

L'estació de ferrocarril d'Inca és gestionada per la companyia pública Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM). Des d'aquesta estació operen els ferrocarrils de les línies Palma-Inca-Sa Pobla i Palma-Inca-Manacor. A més de le dos línies de tren, a l'estació intermodal a la plaça Espanya, es troben els autocars de servei regular i el metro. Si triau aquesta modalitat per recórrer l’illa, cal destacar que hi ha un bitllet combinat de tren + autobús per arribar als pobles que no compten amb estació de tren, és a dir, els propers a Inca i Manacor.

L'estació de ferrocarril de Sóller és gestionada per la companyia privada Ferrocarril de Sóller, S.A. La utilitzen els trens de la línia Palma-Bunyola-Sóller. Es tracta d'un tren molt freqüentat per turistes. Des de 1912, aquest ferrocarril uneix les dues ciutats conservant el seu caràcter original. A Sóller, es pot agafar el tramvia, inaugurat l'octubre de 1913, que uneix el centre amb el Port de Sóller i gaudir així de la vall dels tarongers en els seus vagons d'època, que conserven tot l'encant de temps passats.