Indietro El camí de s'Esquena de s'Ermita

El camí de s'Esquena de s'Ermita

Difficoltà: Media
Distanza: 4,324 km
Dislivello: 311 m
Dislivello negativo: 311 m
Tempo stimato: 1 h 50 min

L'itinerari

Iniciam l’itinerari en el Parc Etnològic de Caimari, situat en el camí de ses Deveres, a pocs metres de l’entrada del poble, que podem visitar abans de començar la caminada, i on es mostren elements de l’antiga ruralia, com cases de neu, forns de calç, sitges i barraques de carboner.

En acabar anam en direcció a Caimari, on transitam pel carrer de Nostra Senyora de Lluc fins que, a l’esquerra, trobam el carrer des Fornassos, que ens du a l’àrea recreativa del mateix nom, que disposa de taules, bancs i fogons.

A la dreta veim el comellar per on arranca el nostre sender que entre murteres i pins ens condueix, amb una pujada forta, fins al coll anomenat sa Placeta, des d’on continuam pel camí que surt a la dreta, ara envoltats de carritxeres, i a poc a poc guanyam altura.

Poc després el pinar s’aclareix per uns instants i ens ofereix, a ponent, una bona panoràmica del poble de Mancor de la Vall, de Santa Llúcia i del puig de Suro i, a continuació, veim el primer dels colls de tords que trobarem al llarg del sender.

Seguim ascendint, amb el puig de sa Creu al davant, i la ciutat d’Inca i el pla de Mallorca a la nostra esquena. Un poc més amunt arribam a un creuer on, a la dreta, roman una bassa per abeurar el bestiar amb dues obertures, testimoni de l’explotació ramadera de la comuna, que arrendava l’Ajuntament de Selva.

Continuam després en sentit ascendent fins a arribar al coll d’en Sacos, on podem contemplar el puig de n’Escuder a la nostra dreta, escenari i testimoni de diverses llegendes locals.

Des d’aquí, el camí s’enfila pel coster esquerre fent ziga-zagues i arriba as Planiol, on trobam el mirador de l’Esquena de s’Ermita, des d’on podem gaudir de perspectives espectaculars de la badia d’Alcúdia i del pla de Mallorca. Acabam aquí l’ascensió i giram per desfer el camí, ara en sentit descendent, que ens durà una altra vegada al Parc Etnològic de Caimari, punt de partida de l’itinerari.

No apte per a cadires de rodes ni per a cotxets d'infants.

 

È possibile selezionare più di un rifugio nell'elenco, dal pulsante "riserva selezionata" in basso, è possibile effettuare la prenotazione.

Meteo

Mass. temperatura

Min. temperatura

Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient
C/ del General Riera, 111, 07010 Palma
(+34) 971 213 960

Contatto

Unitat de Pedra en Sec i Senderisme

Indirizzo:

C/ del General Riera, 111, 07010 Palma

Telefono:

(+34) 971 173 650

E-mail:

pedraensecsenderisme@conselldemallorca.net

Social networks:

Luoghi vicini

Scegli le opzioni da mostrare sulla mappa:

Modifica