Muro

Chiesa parrocchiale di Sant Joan © Tolo Balaguer
 © Turisme de Muro
Correfoc © Turisme de Muro
 © Turisme de Muro
Gegants © Turisme de Muro

El municipi es troba situat al nord de l’illa de Mallorca mirant a la badia d’Alcúdia i amb una orografia gairebé plana. L’Albufera, la zona humida més gran de Mallorca, està situada en gran part dins el seu terme i ha marcat la seva història. Les evidències de població humana al terme de Muro es remunten a l’època prehistòrica. D’aquesta presència humana en temps molt remots en són testimoni els jaciments arqueològics localitzats al terme de Muro.

Muro és un municipi especialment ric pel que fa al seu patrimoni artístic, monumental, etnològic i cultural. La riquesa cultural del municipi de Muro es fa present a les seves festes i fires, que es succeeixen al llarg de tot l’any. Un punt important és la gastronomia. La cuina tradicional murera és una cuina pagesa, basada en els productes de la terra i de temporada, sempre més orientada cap a l’interior que cap a la mar.

La Platja de Muro, el nucli costaner més important del municipi, amb una extensió aproximada de 5,2 km de longitud, es considerea una de les platges més llargues en longitud contínua de totes les Illes Balears.