Indietro Parc nacional marítimoterrestre de Cabrera

Parc nacional marítimoterrestre de Cabrera

L'arxipèlag de Cabrera és la joia de la corona dels parcs naturals de Mallorca. Es tracta del primer parc nacional marítimoterrestre d'Espanya declarat en 1991. Representa un bastió en la conservació dels ecosistemes insulars mediterranis tan fràgils i forma part de la xarxa Natura 2000 de la Unió Europea

Cabrera és rica en endemismes, en podem destacar la població de sargantana balear (Podarcis lilfordi ssp.) i, pel que fa a l'avifauna, el busqueret coallarg (Sylvia balearica) i el virot petit (Puffinus mauretanicus) -ambdues espècies endèmiques-, a més de nombrosos ocells com ara falcons d'Eleonor, àguiles peixateres, gavines roges, corbs marins nonetes i virots entre d'altres espècies. A més, l'arxipèlag constitueix un punt estratègic per a les aus durant les rutes migratòries. Pel que fa a la vegetació, a Cabrera abunden les zones de garriga. La flora és molt rica i cal destacar-ne la presència d'una subespècie endèmica de l'illa: la raspeta (Rossa angustifolia ssp. caespitosa).

El fons marí és d'una gran riquesa. Hi podem trobar praderies extenses de posidònia o alga dels vidriers (Posidonia oceanica) entre les quals viuen gran varietat d'espècies marines. La transparència de les aigües impressiona a tothom qui visita aquest espai natural.

L'entrada al port de Cabrera està presidida per un petit castell construït a la fi del s. xiv per protegir l'illa dels pirates. Per descobrir l'illa hi ha diferents rutes. També és possible pernoctar en el refugi (amb reserva prèvia). A Cabrera pràcticament no hi ha cap tipus de servei complementari.

L'arxipèlag està situat al sud de Mallorca, a uns 18,5 Km de la costa. Per arribar-hi surten barques turístiques des del port de la Colònia de Sant Jordi, on també trobam el Centre d'Interpretació del parc.

Ver localización Vedi Posizione

Dati di interesse

Indirizzo:

IBANAT: Gremi Corredors, 10 (Polígon Son Rossinyol)

Telefono:

00 - 34 - 971 177 639

E-mail:

cabrera@mma.es

Meteo

Mass. temperatura

Min. temperatura

Informazione

Come ottenere

Mar Cabrera

Sortides des de: Colònia de Sant Jordi
Més informació: 971 656 403, www.marcabrera.com

Excursiones a Cabrera

Sortides des de: Colònia de Sant Jordi
Més informació: 971 649 034, www.excursionsacabrera.es

Embarcació pròpia: cal sol·licitar permís de navegació i de fondeig. Informació Arxipèlag de Cabrera - Parc Nacional

Luoghi vicini

Scegli le opzioni da mostrare sulla mappa:

Modifica