Indietro Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó

Parc Natural de Mondragó, Foto © Tolo Balaguer

El parc té una superfície de 785 hectàrees, de les quals prop de cent són públiques i la resta, de titularitat privada. El terreny està molt parcel·lat i en destaca la gran quantitat de parets de pedra en sec. Les terres es dediquen al cultiu extensiu de secà: garrovers, ametlers, figueres i cereals. L'aprofitament de l'aigua també ha caracteritzat molt el paisatge i és habitual trobar en els camps de conreu elements d'enginyeria popular com ara síquies, safareigs i cisternes.

També hi ha zones de garriga amb ullastres i algunes àrees de pinar. A la costa, trobarem les cales verges de s'Amarador i cala Mondragó. Mondragó és un lloc ideal per a l'observació d'aus. Són freqüents el sebel·lí, el tudó, la tórtora, el xoriguer i el puput, entre d'altres espècies.

L'oficina del parc es troba al poble de Santanyí (Can Crestall, C/ de Can Llaneres, 8. 07650 Santanyí. Tel. 971 176 065) i a la carretera de cala Mondragó hi ha el centre d'informació (ctra. de cala Mondragó s/n Tel. 971 181 022), a prop de l'aparcament de ses Fonts de n'Alis . Al centre hi ha exposicions interessants sobre la geologia de Mondragó, els hàbitats i les construccions rurals a la Mediterrània. El parc també hi ha itineraris senyalitzats i s'ofereix un servei de visites guiades durant tot l'any.

Les zones de s'Amarador i de ses Fonts de n'Alis tenen cada una un aparcament públic i un àrea recreativa amb banys públics a prop, abans d'arribar a les cales. A l'interior del parc hi ha dos establiments d'allotjament, dos bars i un restaurant que només obren durant la temporada alta.

Ver localización Vedi Posizione

Dati di interesse

Indirizzo:

Centre d'informació: Ctra Ma-19, s/n

Santanyí

Telefono:

00 - 34 - 971 18 10 22

Meteo

Mass. temperatura

Min. temperatura

Informazione

Come ottenere

Carretera Palma-Santanyí (Ma-19)

Accessos senyalitzats: des de Santanyí, des de s'Alqueria Blanca, des de la carretera a cala Figuera i des de Portopetro

Programma:

Visites Mallorca Horaris

Luoghi vicini

Scegli le opzioni da mostrare sulla mappa:

Modifica