Indietro Parc Natural maritimoterrestre Es Trenc - Salobrar de Campos

Parc Natural maritimoterrestre Es Trenc - Salobrar de Campos

Es Salobrar, Mallorca

El Parc Natural des Trenc – es Salobrar de Campos és la segona zona humida més extensa de Mallorca després de s'Albufera, amb prop de 1.500 hectàrees. Està situat al sud-est de l'illa, en el terme municipal de Campos, encara que una petita part pertany a ses Salines.

Es tracta d'un espai natural protegit amb una gran riquesa ecològica i paisatgística, on coexisteixen hàbitats d'elevada importància ambiental. Com que és una reserva maritimoterrestre, comprèn espai protegit tant en el mar com en terra ferma. El parc inclou la zona humida des Salobrar de Campos, separada del mar per un cordó de dunes, les platges verges des Trenc i de ses Covetes, boscos de pins i de savines, camps de cultiu i praderies marines extenses d'alga de vidriers (Posidonia oceanica).

La zona humida des Salobrar de Campos és un lloc idoni per a l'observació d'ocells, especialment flamencs (Phoenicopterus roseus), avisadors (Himantopus himantopus) i grues (Grus grus), entre d'altres.

Les platges verges des Trenc i de ses Covetes són una de les zones de bany més populars a l'estiu, per l'arena blanca i fina i per les aigües cristal·lines.

El parc conserva una salinera que encara manté l'activitat i que és clau per a la conservació i per al manteniment dels elements etnològics relacionats amb l'extracció de la sal, així com per a la conservació de la flora i la fauna presents en les salines. La salinera organitza diferents tipus de visites guiades.

Els accessos al parc es poden fer des de sa Ràpita o des de la Colònia de Sant Jordi.

Ver localización Vedi Posizione

Campos

Meteo

Mass. temperatura

Min. temperatura

Luoghi vicini

Scegli le opzioni da mostrare sulla mappa:

Modifica