null Sobrassada i altres embotits

Sobrassada i altres embotits

 © Tolo Balaguer

El porc mallorquí té predomini sobre la resta de carns, i les seves tradicionals matances formen part des de temps ancestrals de la cultura mallorquina. A més del producte més identificatiu de Mallorca, la sobrassada, de la carn del porc s'elaboren els típics botifarrons, el seu exclusiu camaiot i les llonganisses, imprescindibles per a la majoria dels plats tradicionals de la cuina mallorquina i més que mai en les seves festes més assenyalades.

La de consum diari, més immediat, és la llonganissa, que sol pesar al voltant dels 300 grams, i les més típiques i de pes major són les arrissades, que es conserven a mitjan termini i que solen pesar uns 800 grams de mitjana.

IGP Sobrassada de Mallorca

La sobrassada compta amb dos tipus d'etiquetes de garantia, la de sobrassada de Mallorca, i la de porc negre, una raça autòctona de l’illa que es diferencia del porc ibèric en la genètica i l’alimentació, ja que durant els 90 dies abans del seu sacrifici, el porc negre mallorquí només s'alimenta d’ordi, llegums i figues.

Sobrassada

Modifica